حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 27 March , 2024 ساعت ×
آموزش خلاصه نویسی برای کنکور
05 فروردین 1401 - 8:36
شناسه : 802

چرا آموزش خلاصه نویسی برای کنکور اهمیت دارد؟ از جمله مهم ترین دلایل آموزش خلاصه نویسی برای کنکور این است که خلاصه نویسی درست و اصولی، باعث کاهش زمان مطالعه دردوران جمع بندی و همچنین افرایش دفعات مرور است که دراین مقاله به طور کامل با نحوه ی صحیح  خلاصه نویسی آشنا خواهیم شد . […]

ارسال توسط :
پ
پ

چرا آموزش خلاصه نویسی برای کنکور اهمیت دارد؟

از جمله مهم ترین دلایل آموزش خلاصه نویسی برای کنکور این است که خلاصه نویسی درست و اصولی، باعث کاهش زمان مطالعه دردوران جمع بندی و همچنین افرایش دفعات مرور است که دراین مقاله به طور کامل با نحوه ی صحیح  خلاصه نویسی آشنا خواهیم شد .

فواید خلاصه نویسی

  • تثبیت بهتر مطالب
  • مرور مطالب به دفعات بیشتر
  • کاهش زمان مطالعه در دوران جمع بندی و شب امتحان
  • ایجاد انگیزه در دانش آموز

بهترین زمان برای خلاصه نویسی

یکی از اشتباهات رایج دانش آموزان این است که بلافاصله بعد از مطالعه ی درسنامه شروع به خلاصه نویسی می کنند که باعث میشود دانش آموز احساس کند تمامی نکات اهمیت دارند و حجم خلاصه ها بسیار زیاد می شود

اما بهترین زمان برای خلاصه نویسی ، زمانی است که دانش آموز درسنامه را حداقل دوبار مطالعه کرده و تست های آموزشی خود را زده و تاحدودی به مبحث مسلط شده و اشکالات خود را پیدا کرده است .

حجم خلاصه ها چقدر باید باشد؟

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مقاله ی آموزش خلاصه نویسی کنکور به آن اشاره کرد حجم خلاصه هاستت که براساس یک قاعده ی کلی حجم خلاصه ها نباید بیشتر از یک سوم مطالب اصلی باشد .

چگونه مطالب مهم برای خلاصه نویسی انتخاب کنیم؟

مطالب مهم و مطالبی که ارزش خلاصه نویسی دارند برای هر دانش آموزی متفاوت است اما باید به چند نکته در نوشتن خلاصه ها توجه کرد:

  • اشکلات عمده خود را حتما بنویسیم.
  • مطالب پر تکراری که در تست ها می بینیم را بنویسیم.
  • فرمول های و روش حل های مهم را حتما بنویسیم ( ویژه ی دروس محاسباتی )

خلاصه نویسی دروس محاسباتی

در دروس محاسباتی ( ریاضی ، فیزیک، محاسبات شیمی و …..) می توان با نوشتن فرمول و روابط از زبان خودمان و برداشتی که از کاربرد این فرمول داریم ، خلاصه نویسی کرد و همچنین نوشتن تیپ تست ها و نحوه ی برخورد با آن ها می تواند پربازده شدن و کاربردی تر شدن خلاصه های ما شود . به نمونه ی خلاصه نویسی پایین توجه کنید

خلاصه نویسی دروس مفهومی

در دروسی که نیاز به تفهیم و درک بیشتر دارند ( زیست ، شیمی ، عربی ، و …….) خلاصه نویسی ما باید به صورت تیتر محور و تقسیم بندی باشد و سعی کنیم برداشت خودمان را از هر مفهوم به زبان خودمان بنویسیم برای جا افتادن بیشترمطلب به نمونه ی پایین خلاصه نویسی از مبحث گیرنده ها در درس زیست توجه کنید.

می توانید مقاله نحوه مطالعه ی فیزیک کنکور را هم بخوانید.

خلاصه نویسی دروس حفظی

در دروس حفظی ( دینی ، حفظیات شیمی ، تاریخ ……..) بهترین راهکار هایلات کردن نکات مهم در خود کتاب درسی است که در مرورهای مجدد بیشتر به آن نکات هایلایت شده توجه کنیم و حتی میتوانیم برداشت خودمان را در حد چند خط حاشیه نویسی کنیم

البته در درس دینی برخی آیات بسیار مهم و پرتکرار هستند که به شکل زیر میتوان آن ها را خلاصه نویسی کرد

چند نکته ی مهم درمورد نحوه ی نگارش خلاصه ها

در ادامه ی مقاله ی آموزش خلاصه نویسی کنکور باید به یکسری نکات نگارشی هم اشاره کرد :

  • حتما از رنگ ها برای اولویت بندی مطالب استفاده کنید .
  • برخی مطالب یا شکل های کتاب درسی که مهم هستند را میتوانید با نوشتن صفحه ی مورد نظر در خلاصه ها ارجاع بدهید( برای مثال نکات صفحه ی 56 کتاب زیست)
  • ازرسم نمودارهای شاخه ای و جدول ها غافل نشید .
  • حتما از خلاقیت های خودتان در خلاصه نویسی ها استفاده کنید .

مرور کلی بر آموزش خلاصه نویسی کنکور

در پایان مقاله ی آموزش خلاصه نویسی کنکور باید اشاره کرد که دوستان حتما خلاصه نویسی را خودتان انجام بدین و به هیچ وجه از خلاصه های آماده استفاده نکنید و صرفا از خلاصه ی نوشته شده به عنوان الگو و راهنما برای خلاصه های خودتان استفاده کنید .

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.