امسال پشت کنکور بمونم یا نمونم؟ 10 نکته که باید بدانید
با اعلام نتایج کنکور سراسری همواره تعداد بسیاری زیادی از دانشآموزان هستند که از نتیجه به دست آمده ناراضی هستند و به دنبال راه حلی برای این نتیجه افتضاح هستند. در وهله اول باید بدانند که این نتیجه کسب شده توسط آنها، ثمرهی تلاش و یا عدم تلاش خودشان است پس بهتر است با پذیرش این نتیجه بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیرند.
توصیه ما برای تمام داوطلبان کنکور فارق از هر نتیجه به دست آمده، انتخاب رشته اصولی برای ورود به دانشگاه است، چرا که در حال حاضر رشتهها و دانشگاههای بسیار زیادی در کشور هستند که داوطلبان حتی با رتبههای نامطلوب میتوانند به آنها ورود کنند و با سعی و تلاش زیاد در آن رشته آینده خوب و مناسبی را برای خود رقم بزنند.
در انتخاب رشته دنبال علاقه واقعی خود بروید
پیدا کردن ویژگی شخصی داوطلب از جمله علاقه واقعی وی ، استعداد و توانمندی از اقدامات مهم و پایهای برای انتخاب رشته محسوب میشود که موضوع انتخاب رشته تحصیلی و شغلی در تمام دنیا با پیدا کردن علاقه فرد شروع میشود. پس مهمترین توصیه ما به شما این است: انتخاب رشته درست انجام بده و پشت کنکور نمان و علایق خود را دنبال کنید.
پیشنهاد میکنم در صورت تمایل، مقاله ویژگی بهترین مرکز انتخاب رشته را در وبسایت یاوران دانش بخوانید.
چگونه برای پشت کنکور ماندن آماده شویم؟
حال اگر با توجه به توصیهی اکید مبنی بر پشت کنکور نماندن، باز هم میخواهید برای سال دوم پشت کنکور بمانید پس ادامه مقاله به دقت دنبال کنید.
1- کنکور سال دوم، شروع دوباره و از صفر
داوطلبانی که میخواهند برای سال دوم، کنکور بدهند و برای آن آمادگی لازم را کسب کنند، اولین چیزی که باید بدانند این است که سال دوم یک سال خاص است. پس از یک سال تلاش فراوان، زحمت، سختیها و تمامی تلاشها، قرار است برای دومین بار مسیر مطالعه شروع و همه چیز از نقطه صفر آغاز شود.
2- هدف مشخص؛ پله نخست سال دوم کنکور
حتما باید بدانید که برای چه هدفی سال دوم کنکور خود را میخواهید آغاز کنید. اگر هدف معین و مشخصی برای خود در نظر نگیرید نتیجه بهتری نسبت به سال گذشته کسب نخواهید کرد چرا که وقتی هدف مشخص نباشد شما نمیتوانید برای رسیدن به هدف مورد نظرتان برنامهریزی کنید و هدف است برای شما مسیر ایجاد میکند.
3- همراهی خانواده
بعد از انتخاب یک هدف مشخص، وقت هماهنگی خانواده با اهداف داوطلب است چرا که نقش خانواده در سال دوم کنکور، نقش پررنگتری نسبت به سال اول است و در واقع خانواده هم باید تصمیم بگیرد که در این مسیر پشت کنکور ماندن همراه داوطلب باشد.
این همراهی میتواند همراهی فکری، روحی، مالی و … باشد. خانواده داوطلب شامل پدر، مادر، برادر، خواهر و یا هر فرد دیگیری میشود که همراه خانواده در یک خانه زندگی میکند.
بسیار مهم است تمام افراد یک خانواده همدلی و حمایت خود را به داوطلب برای سال دوم کنکور اعلام کنند.
4- از تجربههای گذشتهات استفاده نکن
گاهی اوقات داوطلبان فکر میکنند چون یک سال تجربه کنکور را دارند میتوانند به راحتی سال دوم را با سعی و تلاش زیاد مدیریت کنن. درحالی که سال دوم تجربهای کاملا جدید است و هیچ ارتباطی با سال گذشته آنها ندارد.
5- انتخاب یک مشاور تحصیلی
بسیار بسیار مهم است که سال دوم کنکور را زیر نظر یک مشاور تحصیلی مجرب آغاز کنید. مشاور میتواند به کل روند شما را ارتقاء بخشد و به شما کمک میکند که برای برنامه ریزی انرژی و وقت تلف نکنید و فقط طبق مسیر پیشنهادی ایشان تلاش کنید.
6- بررسی گسترده از وضعیت داوطلب در هر درس
هر داوطلب برای مطالعه روندی را طی میکند. بررسی روند مطالعاتی گذشته داوطلب بسیار حائز اهمیت است.
آیا داوطلب در سال گذشته برنامهای برای مطالعات کنکوری خود داشته است؟
نوع برنامه چگونه بوده و از چه برنامهای استفاده میشده؟
چهقدر زمان برای اجرای برنامه گذاشته است؟
چه میزان زمانهای پِرت و تلف شده داشته است؟
میزان بازده مطالعاتی در هر درس چقدر بوده است؟
سوالات مطرح شده، مواردی هستند که قابلیت بررسی کامل دارند. علت بررسی این پرسشها این است که اگر خطایی در سال گذشته وجود داشته است، برای امسال تکرار نشوند، از تلف کردن زمانهایی که برای مطالعه انتخاب میشدند، جلوگیری شوند. بازده مطالعات افزایش پیدا کنند.
7- بررسی معدل کسب شده سالهای گذشته و اقدام برای ترمیم معدل
بسیار مهم است که داوطلب از همان ابتدای کار خود بداند که نیاز به ترمیم معدل و یا ایجاد سابقه تحصیلی دارد یا نه؟
داوطلب حتما باید با مشاور خود در ابتدای مسیر به جواب لازم برای معدل نهایی خود برسد و از همین ابتدا خود را برای ترمیم نمره آماده کند.
8- رفع ضعف درسی
لازم است که در هر درس که نیاز به یادگیری مجدد دارد از همان تابستان و طبق برنامه منظم برایشان اقدام شود.
ممکن است کلاسهای گروهی نیاز یک فرد را رفع کند و یا ممکن است که نیاز به کلاسهای خصوصی داشته باشد و انتخاب بین این دو بسته به شرایط داوطلب و نظر مشاور دارد.
9- ایجاد یک محیط مناسب برای مطالعه و یا استفاده از پانسیون مطالعاتی
داشتن مکانی مناسب برای مطالعه از نیازهای بسیار ضروری هر داوطلب است. این نیاز در سال دوم با توجه به اینکه داوطلب مدرسه نمیرود و وقت بیشتری را به مطالعه میکند، بیشتر احساس میشود.
استفاده از یک پانسیون مطالعاتی استاندارد و مناسب میتواند بسیار به آرامش فکری و ایجاد نظم در مطالعه به داوطلب کمک کند.
10- فراموش کردن دیگران و تمرکز بر خود
مطلب نهایی برای کسی که میخواهد برای سال دوم کنکور بدهد و مسیر موفقیتش را طی کند، این است که؛ دانشآموزی که برای دومین سال شروع به درس خواندن کند، احتمالاً، دوستانی دارد که با نتایج سال اول خود وارد دانشگاه شدند، دیگر در مسیر کنکور قرار ندارند و سختیهای این دوران را نمیچشند. به دانشگاه رفتند، به تفریحات خود میپردازند، به بسیاری از برنامههای جانبی خود توجه میکنند.
داوطلبی که برای سال دوم از ابتدا شروع میکند، نباید چنین مسائلی که؛ فلان شخص با دوستانش بیرون میرود یا تفریح میکند، ذهنش را درگیر کند، این داوطلب یک هدف قویتری دارد و میخواهد آن هدف را دنبال کند، پس خیلی مصممتر، جدیتر و خاصتر از دیگران تلاش میکند. زیرا هدف او از کسی که امروز به دانشگاه رفته است، بسیار والاتر است. پس باید بداند عوامل محیطی نباید روی او تاثیرگذار باشد و این مسیر یک ساله باید بسیار جدی و بدون حاشیه پشت سر گذاشته شود.
این موارد جزء ابتداییترین مواردی است که یک داوطلب باید در اول مسیر پشتکنکور ماندن خود باید رعایت کند تا به موفقیت دلخواه خود برسد.
ثبت دیدگاه