حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 19 April , 2024 ساعت ×
همه دروغگویند!
19 مهر 1401 - 9:36
شناسه : 1221

همه دروغگویند در دنیای عجیبی زندگی می کنیم. من، کارشناس ارشد هوش مصنوعی و استراتژی سئو و تحلیل داده های اینترنتی هستم. هر روز، هشتگ ها، ردهای دیجیتالی، کلمات سرچ شده در گوگل و شهرهای سرچ شده را دنبال می کنم و سعی می کنم بفهمم حقیقا ما چه کسانی هستیم؟ به دنبال چه هستیم؟ […]

ارسال توسط : نویسنده : مهندس میرپیمان فاطمی
پ
پ

همه دروغگویند

در دنیای عجیبی زندگی می کنیم. من، کارشناس ارشد هوش مصنوعی و استراتژی سئو و تحلیل داده های اینترنتی هستم. هر روز، هشتگ ها، ردهای دیجیتالی، کلمات سرچ شده در گوگل و شهرهای سرچ شده را دنبال می کنم و سعی می کنم بفهمم حقیقا ما چه کسانی هستیم؟ به دنبال چه هستیم؟

داستان از کنجکاوی من درباره آمارهای منتشر شده، نظرسنجی ها و خواسته های دقیق مردم شروع شد. از همان اوایل سعی داشتم درک درستی از فهم جامعه و نظر جامعه درباره این اتفاقات مختلف داشته باشم. اینکه مردم واقعا چه فکری می کنند؟ ترس ها و اهداف و آرزوهایشان چیست؟

این حقیقت که مردم از گوگل فقط سوال نمیپرسند، بلکه بعضی وقت ها رازهایی هم در آن می نویسند( مثلا من از کارم متنفرم، پدرم را دوست ندارم) مرا وادار به این کرد که بر اساس سرچ ها، آمارها و اتفاقات، بدانم واقعا مردم چه می خواهند.

عمل سرچ و تایپ کلمه و حتی جمله در کادر مستطیل شکل گوگل، رد کوچکی از حقیقت را به جای می گذارد و وقتی توسط هزاران نفر تکرار شد،سرچ شد، حقیقت های واضحی آشکار می شود.

مثالی واضح از آمارها

بگذارید قبل از شروع داستان مثالی بزنم. در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کمتر کسی فکر می کرد ترامپ برنده نهایی شود. با توجه به توهین هایی که به برخی اقلیت ها داشت، با توجه به صحبت های تند و غیر قابل قبول ترامپ، کمتر کسی درصدی برای پیروزی او قائل بود.

ولی در اینترنت تحلیل ها چیز دیگری را نشان می داد. همه دروغ می گفتند. همه دروغ می گفتند که به ترامپ رای نمی دهند. سرچ هایی که با نام ترامپ بود ( اهداف ترامپ، برنامه های ترامپ، وعده های ترامپ) نشان از یک واقعیت وحشتناک داشت. مردم اون را می خواستند ! این حقیقتی بود که در ظاهر خود را نمایان نکرد.

در ایالت های مختلف که انتظار می رفت کلینتون رای بیشتری بیاورد، جستجوی “ترامپ کلینتون” بیشتر از جستجوی “کلینتون ترامپ” بود. این حقیقت که نام اول نتایج بیشتر مربوط به اوست، و جستجوها و رد دیجیتال ها نشان از پیروزی ترامپ حتی در ایالت های به ظاهر طرفدار کلینتون می داد. واقعیت این است که مردم چهره واقعی خود را در این مستطیل ساده گوگل نشان می دادند.

بیشتر بخوانید:

بازار کار رشته سئو در خارج از کشور

همه دروغ می گفتند!

جستجوهای گوگل نشان می دهد که زندگی ما، جدای از جامعه ای است که روزنامه نگاران و مراکز آمار سنجی و نظرسنجی ها می گویند.این داده ها یک خشونت بزرگ را نشان می دهد.

مردم مدام به خودشان و دیگران دروغ می گویند. در سال 2008 مردم آمریکا در یک نظرسنجی گفتند که دیگر به نژاد اهمیتی نمی دهند. هشت سال بعد، مردم به فردی رای دادند که می گفت سیاه پوستان شمار زیادی از مردم سفید پوست را به قتل رساندند.

بیایید به ایران برگردیم. داده های دیجیتالی و سرچ مردم، نشان می دهد که تفکرات جامعه انسانی و خصوصا جامعه ایران فراتر از چیزی است که پیش از این دیده ایم.

متوجه شدم که همه، به همه دروغ می گویند، به خانواده ، به عشق، به دوستان ، به جز گوگل!

مردم رازهای خود، علایق خود،بیماری های خود را به راحتی به گوگل می گویند. این یک دیتا و داده بسیار بزرگ است که می تواند تصورات و تفکرات را درباره یک جامعه و حتی یک کشور به کلی تغییر دهد.

برای مثال در ماجرای فوت خانم مهسا امینی، بیشتر مردم تحلیل هایی در پیج خود منتشر می کردند. واقعیت این است که همه دروغ می گفتند. سرچ نام مهسا امینی با نام یک شخص یا سلبریتی ( مهسا امینی رامبد جوان ، مهسا امینی مهران مدیری، مهسا امینی رائفی پور) نشان می داد که بیشتر مردم، نظر سلبریتی ها و نه کارشناسان را جستجو کرده و بر اساس آنها محتوا تولید می کردند. بدون اینکه خودشان بدانند یا بخواهند.

تکنولوژی و جستجوهای وحشتناک مردم

جستجوهایی که در اینترنت انجام می شود، نشان دهنده این است که اگر چه مردم در ظاهر خون گرم و مهربان هستند، ولی جستجوهای آنان در گوگل پرده از اسراری بر میدارد که نه جامعه دوست دارد ببیند، نه دوست دارد بشنود، نه دوست دارد باور کند.

گوگل داده ها را در راهی که هیچ شرکتی استفاده نمی کند، استفاده می کند. و از آن برای یک بزرگ راه درآمدی بهره می برد. برای کار روی ناخودآگاه مردم کشورهای مختلف، برای پیروزی در مزایده ها و انتخابات ها، برای تبلیغات و غیره استفاده می کند.

چیزی که مرا نگران کرده است، این است که از کلان داده در راستای تغییر حکومت ها و تغییر نگرش و فرهنگ های اصیل کشور استفاده می شود. متاسفانه متخصصان داخلی ما هم آنقدر که باید به این مسئله نمی پردازند.

افزایش جستجوی کلمات و جملاتی با مفاهیم نظیر همجنسگرایی ، خشونت علیه کودکان، خشونت علیه زنان، جستجوی سایت های مستهجن و غیره توسط افراد زیر 15 سال نشان از یک اتفاق بزرگ دارد.تفکرات نوجوانان ما را باید در گوگل دید. این نوجوانان وتفکراتشان آینده کشور را خواهند ساخت. مهم نیست در مدرسه مدیران و معاونان چه می گویند، مهم نیست نظرسنجی ها چه می گویند، حتی مهم نیست خود نوجوانان چه می گویند. چرا که همه دروغ می گویند. به همدیگر، به خانواده حتی به خود دروغ می گویند الی گوگل.

وقتش رسیده کارشناسان و افراد خبره تحلیل داده ، به صورت جدی این داده ها را آنالیز کرده و در راستای سیاست گذاری کلی جامعه و حتی کشور استفاده کنند.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.