چرا رشته معماری را برای تحصیل انتخاب کنیم؟
معماری یکی از معدود رشتههایی است که در آن هنر و مهندسی در یک رشته دخیل هستند. این تلاقی بین خلاقیت و منطق باعث می شود تا معماری موضوعی چالش برانگیز باشد.
اگر تصمیم به تحصیل در رشته معماری دارید، مهم است که درک کنید این یک سفر خلاقانه و فکری است. هنگام گرفتن مدرک معماری، شما فقط ساختمان ها را طراحی نمی کنید در واقع رشته معماری در مورد کاوش ایده هایی است که دنیای امروز ما را شکل می دهد مانند اینکه چگونه فرهنگ های مختلف از فضا استفاده می کنند یا چه ارزش هایی یک جامعه ایده آل را تشکیل می دهند.
رشته معماری، نیازمند آن است که به عملکرد، زیباییشناسی، توسعه، طراحی ساختمانها و زیرساختها فکرشود. در دنیایی که همیشه در حال رشد و توسعه است، همیشه فضایی برای افراد وجود دارد تا طراحی و ساخته شود. اگر به طراحی و خلق ایده های نوین علاقهمند هستید، پس ممکن است رشته معماری آن چیزی باشد که به دنبال آن می گردید.
معماری چیست؟
معماری در یک تعریف جامع، هنر و علم طراحی و ساخت و ساز است. معماری در همه جا وجود دارد، از ساختمانی که اکنون در آن سکونت دارید تا سوپرمارکت ها، بیمارستان ها یا ادارات. هر ساختمان برای یک هدف طراحی شده است، و معماری کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که یک ساختمان می تواند به بهترین شکل ممکن با بافت مورد نیاز خود مطابقت داشته باشد. به طور معمول، دوره های معماری بر عناصر فنی، فرهنگی و نظری موضوع تمرکز دارند.در ادامه دلایلی برای انتخاب رشته معماری شرح داده شده است.
1-پرورش قدرت تجزیه و تحیل و حل مسائل
به دست آوردن مهارتهای فنی برای حل مسائل طراحی، شما را به یک ابرقهرمان تبدیل میکند! در دانشکده معماری شما اطلاعات و دادههایی را تجزیه و تحلیل می کنید تا از آن ها برای طراحی یک ساختمان یا حل یک مشکل استفاده کنید. یافتن راهحلها به سرعت رخ نمیدهد؛ بلکه مستلزم بررسی دقیق مسئله، آزمودن راهحلهای مختلف، تکرار و خطای فراوان تا رسیدن به بهترین نتیجه است. این فرآیند به عنوان “فرایند طراحی” شناخته میشود همان فرآیند و منطق طراحی که در معماری به کار می رود تا بسیاری از مشکلات حل شوند. با یادگیری و کشف فرآیند طراحی، نگرش شما به حل مسائل در تمامی ابعاد زندگی دگرگون خواهد شد. مهارتهای فنی که برای حل مسائل طراحی به کار می برید، همانهایی هستند که در حل مشکلات روزمره نیز از آنها استفاده میکنید.
2- علاقه به ساخت
در دانشکده معماری، شما دائما در حال ساخت و تولید هستید. فهرست کارهایی که انجام میدهید بلندبالاست: اتود، طراحی، ماکت، رندر، مدلسازی سه بعدی، نقاشی، کلاژ، عکاسی، پورتفولیو، خلق ایدههای ناب، ساخت انیمیشن از پروژه و غیره.
این رشته به شما اجازه میدهد تا ایده های خود را خلق کنید. در این رشته دانشجویان معماری اغلب چنان درگیر فرایند ساخت میشوند که گذر زمان و دنیای بیرون را فراموش میکنند. شببیداریهای زمان تحویل پروژه،کرکسیون های فراوان با اساتید تجربهای رایج در این رشته است.
3- به خارج از جعبه فکر کردن
دروس معماری همگی بر نگریستن به مسائل از زوایای متعدد تاکید دارند. این رشته صرفا رسیدن از نقطه A به نقطه B نیست؛ بلکه تمرکز اصلی بر “سفر” دانشجویان برای رسیدن به مقصد است. در این رشته به خاطر ایدههای خلاقانه ای که دارید مورد تشویق قرار می گیرید.
4- برای تبدیل شدن به یک معمار
اگر میخواهید یک معمار شوید، شرکت طراحی معماری خود را داشته باشید و ساختمانهای طراحی شده خود را ببینید، رشته معماری اولین گام این فرآیند است.فاز اول شامل دریافت آموزش معماری و یادگیری نحوه طراحی است و فاز دوم زمانی شروع می شود که فارغ التحصیل می شوید و وارد حرفه معماری می شوید و شروع به یادگیری کار های اجرایی معماری در پروژه های ساخت و ساز واقعی می کنید.
5- به عنوان یک معمار خسته نخواهید شد
آیا کنجکاو هستید که یک روز معمولی یک معمار چگونه به نظر می رسد؟ اجازه دهید شما را با فعالیت های اصلی آن ها آشنا کنیم:
ارتباط
معماران تماسهای تلفنی زیادی با کارفرمایان دارند و جلسات آنلاین یا حضوری زیادی را نیز برگزار می کنند از این رو، طرحهای متعددی را نیز پیشنهاد میکنند که بر روی بهبود آن ها و اطمینان از ارائه بهترین نتیجه ممکن کار میکنند. معماران در مذاکره و ارائه و همچنین مشاوره خوب هستند.
برنامه ریزی و طراحی
معماران زمان زیادی را صرف اعتمادسازی، رعایت زمان بندی مناسب، ایجاد راهحلها و راههایی خلاقانه برای طراحی پروژه و همچنین متناسب با بودجه کارفرما خود ارائه میکنند. آن ها چندین نسخه از اتود های خود را مدل سازی می کنند تا کارفرما از بین آن ها یکی را انتخاب کند.
مدیریت پروژه
معماران باید بتوانند پروژه های بزرگ را مدیریت کنند و به طور معمول به عنوان مدیر پروژه نیز انتخاب می شوند. از آنجایی که روند کلی ساخت و ساز به آن ها بستگی دارد، گاهی اوقات آن ها باید با مهندسان عمران، مکانیک و برق و همچنین نقشه بردارها در ارتباط باشند.
پژوهش
معماران باید از الزامات قانونی آگاه باشند، در مورد مطالعات محیطی، مصالح ساختمانی با کیفیت و خواسته های کارفرما اطلاعات کافی داشته باشند.
طراحی با نرم افزارهای تخصصی
امروزه مشتریان انتظار دارند چیزی بیش از یک طرح مفهومی ساده ببینند و ترجیح می دهند با مدل سازی سه بعدی ایده ها، آن ها را با جزئیات بیشتری ببینند. اکثر معماران شروع به استفاده از نرم افزاری میکنند که به آن ها اجازه می دهد در زمان صرفهجویی کنند و در زمان کوتاه تری مدل سازی، رندر و نقشه هایشان آماده شود.
برخی از پرکاربردترین نرم افزارها عبارتند از:راینو، رویت، اسکچاپ، اتوکد، تری دی مکس
طراحی بخشی از پروژه یا کل پروژه با یک مدل سه بعدی باعث می شود که آن ها واقع بینانه به نظر برسند و به معماران اجازه می دهد درک بهتری از ساخت یک ساختمان داشته باشند.
از میان این نرم افزار ها، اتوکد به عنوان نرم افزار پایه و رویت کاربردی ترین نرم افزار برای رشته معماری است.هر کدام از این نرم افزار ها ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند. اتوکد برای طراحی دوبعدی و سهبعدی استفاده میشود و رابط کاربری آن سادهتر است، درحالیکه رویت یک ابزار BIM است که قابلیت هماهنگی و همکاری بین متخصصان را تسهیل میکند.
برای این که فرآیند مدلسازی کارآمد و با اطلاعات دقیق باشد، آبجکت های BIM نیز وجود دارد که نمایش دیجیتالی محصولات دنیای واقعی را فراهم میکند. بهعنوان مثال می توانید برای دانلود آبجکت پنجره رویت، دانلود آبجکت درب رویت، دانلود آبجکت کابینت رویت به سایت معماری آرک وب مراجعه کنید.
بزرگترین مزیت این نوع نرم افزارها این است که معماران نیازی به حل مسائل پیچیده به تنهایی ندارند. آن ها می توانند سیستم های سازه ای و انرژی را از قبل آنالیز کنند و مدل بصری یک ساختار کاربردی و ایمن را به کارفرمای خود ارائه کنند.
جمع بندی
رشته معماری به دلیل ترکیب خلاقیت و علم، پرورش قدرت حل مسئله، فرصت ساخت و ساز، تشویق به تفکر خلاقانه و تبدیل شدن به یک معمار ماهر، انتخابی جذاب برای تحصیل است. در این رشته دانشجویان با چالشهای مختلفی رو به رو می شوند و مهارتهای متعددی را می آموزند. فارغالتحصیلان این رشته می توانند در شرکتهای طراحی معماری مشغول به کار شوند و یا کار خود را به صورت مستقل آغاز کنند. با انتخاب رشته معماری، خود را برای سفری هیجانانگیز در دنیای خلاقیت و حل مسئله آماده کنید.
ثبت دیدگاه