سلبریتی پرستی ، بیماری جدید عصر ما
در عصر جالبی زندگی می کنیم. عصری که شاید یک دهه آن بیش از صد سال عصر گذشته باشد. امروز با ظهور شبکه های اجتماعی شاهد رواج بیماری جدیدی شدیم. سلبریتی پرستی ، بیماری جدید عصر ما ست. با کنکور آنلاین همراه باشید.
پرستش افراد مشهور(فوتبالیست، بازیگر، هنرمند، شاخ مجازی و غیره) اصطلاحی است که برای توصیف پدیده افرادی استفاده می شود که تحسین بیش از حد یک سلبریتی را دارند. این را می توان به طرق مختلف دید، از افرادی که به سلبریتی ها و زندگی آنها وسواس دارند تا کسانی که حاضرند برای سلبریتی هر کاری انجام دهند.
پرستش افراد مشهور را می توان نوعی اعتیاد به رسانه های اجتماعی دانست.
چرا می گوییم بیماری؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که افرادی که به سلبریتی پرستی اعتیاد دارند، نظرات اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، سیاسی و غیره سلبریتی ها را قبول دارند. به جای اینکه در مسائل مختلف به سراغ متخصصان حوزه مربوطه بروند، به سراغ سلبریتی می روند. سلبریتی هایی که اکثرا از دانش کافی برخوردار نیستند. و متاسفانه موجب گمراهی و به اشتباه انداختن طرفداران خود می شوند.
البته پرستش سلبریتی ها پدیده جدیدی نیست. در گذشته، مردم برای دیدن سلبریتی مورد علاقه خود تلاش زیادی می کردند. اما اکنون، با ظهور رسانه های اجتماعی، ارتباط افراد با سلبریتی مورد علاقه خود بسیار آسان تر شده است.
پرستش افراد مشهور پدیده جالبی است که ارزش کاوش در جزئیات را دارد.
قهرمان فیک پرستی
پرستش افراد مشهور شکلی از قهرمان پرستی است که به سمت افراد مشهور هدایت می شود. این اصطلاح همچنین ممکن است به توجه، تحسین و قدردانی بیش از حد نسبت به افراد مشهور اشاره داشته باشد.
ایده پرستش افراد مشهور از روزهای اولیه هالیوود وجود داشته است و امروزه نیز ادامه دارد و تعداد افرادی که به شهرت مشهور هستند افزایش یافته است.
مطالعه پرستش افراد مشهور را می توان به یونان باستان ردیابی کرد، جایی که اصطلاح “بت پرستی” برای توصیف نوعی از پرستش استفاده می شد که به تصاویر یا مجسمه ها داده می شد تا خدایان.
فرهنگ سلبریتی با خودشیفتگی و خود شیئی سازی در جامعه پیوند خورده است.
مسئله ای که نگران کننده است این است که افراد می خواهند خودشان هم سلبریتی شوند! به همین دلیل است که به تقلید از آنهامی پردازند و سعی در جلب توجه می کنند. بدون اینکه بدانند این مسئله با روحیات آنها در تضاد است.
بیشتر بخوانید : اهمیت دوره استعدادیابی در کودکان
گریز از واقعیت ریشه سلبریتی پرستی؟
سوالی که ممکن است برای هر کسی پیش آید اين است که افراد دربرابر سلبریتی پرستان در قبال هواداری های خود چه چیز بدست می آورند؟ که اینگونه هواداری می کنند. کارشناسان و روان شناسان در این باره اختلاف نظر دارند ولی يکی از دلایل می تواند سازوکار «جبران» باشد. برخی اوقات طرفدارها با شناختی که از زندگی سلبريتی محبوب خود دارند، آرزوهاي دست نيافتني و دور از دسترس خود را در زندگي فرد محبوبشان دنبال ميکنند.
در واقع اين آمال را در فضايي خيالي جستوجو ميکنند و از ديدن و اجابت شدن آنها در زندگي سلبريتي خوشحال اند به طوري که گويي براي خودشان رخ داده است؛ درواقع ميشود گفت نوعي گريز از واقعيت نسبي و پناه بردن به خيالپردازي. در مواردي شاهد اين هستيم که افراد با ويژگيهاي شخصيت خودشيفته و داراي حالات نمايشي و وسواسي بيشتر وارد اين فضاها ميشوند چراکه بستري برايشان فراهم ميشود تا به طور موقت برخي از نيازها ازجمله نياز به ديده شدن، اهميت بيش ازحد و حس قدرت ناشي از وصل بودن به يک فرد مشهور را برآورده کنند.
سلبریتی پرستی ، بیماری جدید عصر ما
سلبریتی ها همیشه مورد پرستش بوده اند. آنها اکنون بیش از هر زمان دیگری در دسترس هستند، با رسانه های اجتماعی و تلویزیون های واقعیت که ستاره ها را به خانه های ما می آورند.
پرستش افراد مشهور می تواند خطرناک باشد زیرا می تواند منجر به وسواس و تعقیب شود. همچنین نوعی فرار از واقعیت های زندگی است. سلبریتی ها انسان های کاملی نیستند، آنها فقط افرادی هستند که توجه زیادی به آنها دارند.
ثبت دیدگاه