حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 23 January , 2025 ساعت ×
معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد
22 آذر 1403 - 9:12
شناسه : 3286

معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد دستگاه دریل صنعتی به عنوان نوعی ابزار برقی شناخته شده است که به آن پرس مته هم می‌گویند. با استفاده از این وسیله کاربردی می‌توان حفره‌های منظم و استوانه‌ای را در داخل وسایل مختلفی از جنس چوب، پلاستیک و فلز به وجود آورد. اجزای مختلف انواع دریل صنعتی در […]

ارسال توسط :
پ
پ
Picture1 1 - معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد

معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد

معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد

دستگاه دریل صنعتی به عنوان نوعی ابزار برقی شناخته شده است که به آن پرس مته هم می‌گویند. با استفاده از این وسیله کاربردی می‌توان حفره‌های منظم و استوانه‌ای را در داخل وسایل مختلفی از جنس چوب، پلاستیک و فلز به وجود آورد.

اجزای مختلف انواع دریل صنعتی

در ادامه به برخی از اجزای مختلفی که در انواع دریل صنعتی وجود دارد اشاره شده که شامل:

  • بدنه دریل: بدنه دریل اصلی‌ترین بخش است که تمامی اجزا روی آن نصب می‌شود. معمولاً از مواد مقاوم مانند آلومینیوم یا پلاستیک با کیفیت بالا ساخته می‌شود تا در برابر فشار و ضربه مقاوم باشد.
  • موتور: موتور قلب تپنده دریل است که نیروی لازم برای چرخش مته را تأمین می‌کند. انواع مختلفی از موتورها مانند الکتریکی و بنزینی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.
  • مکانیسم چرخش: این قسمت شامل اجزایی است که چرخش موتور را به مته منتقل می‌کند. ممکن است شامل چرخ دنده‌ها، بلبرینگ‌ها و محورهای انتقال نیرو باشد.
  • سیستم تنظیم سرعت: بسیاری از دریل‌های صنعتی دارای سیستم‌های تنظیم سرعت هستند که به کاربر این امکان را می‌دهند تا سرعت چرخش مته را بسته به نوع کار و مواد متفاوت تنظیم کند.
  • مته: مته‌ها ابزار اصلی سوراخ‌ کاری هستند و انواع مختلفی دارند، از جمله مته‌های فلزی، چوبی و الماسه. نوع مته بسته به نوع کار و ماده‌ای که سوراخ می‌شود، انتخاب می‌شود.

Picture2 1 - معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد

انواع دریل های صنعتی

از آنجایی که دریل‌ها کاربرد وسیعی دارند و در صنایع مختلفی از جمله فلزکاری، چوب بری و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند، بنابراین انواع مختلفی از آنها نیز با کاربردهای متفاوت توسط کارخانجات تولیدی مانند کارخانه دریل پیشرو تولید شده است. بر این اساس انواع دریل‌های صنعتی و کاربرد آنها عبارتند از:

دریل ستونی

دریل ستونی به دریل عمودی هم معروف است. از این دستگاه جهت سوراخ کاری مواد مختلف استفاده می‌کنند و از نوع دریل‌های بسیار پر استفاده و کاربردی در صنایع مختلف است. در دستگاه دریل ستونی اسپیندل که وظیفه نگهداری مته را بر عهده دارد، به طور عمودی در داخل دستگاه تعبیه شده است. از دستگاه مورد نظر برای ایجاد کردن سوراخ در برخی موارد استفاده می‌کنند که محکم هستند و ضخامت بالایی دارند، کاربرد دستگاه بسیار شبیه به دستگاه‌های دریل حساس می‌باشد، اما این دستگاه به لحاظ ابعاد بزرگتر است و البته موتور پرقدرت‌ تری نیز دارد. دستگاه دریل ستونی به دو نوع ستون جعبه و ستون گرد تقسیم می‌شود.

دستگاه دریل حساس

یکی از انواع دریل‌های صنعتی دستگاه دریل حساس می‌باشد که جهت حفاری کردن بر روی سطوح کم حجم و با قطر کم استفاده می‌شود. از این دستگاه می‌توان به صورت کاملاً دستی استفاده کرد. این دستگاه دارای یک اسپیندل حساس می‌باشد، به همین دلیل است که به آن دریل حساس گفته می‌شود که این اسپیندل می‌تواند به خوبی تلرانس را در دستگاه کم کند، بنابراین کاربر با قدرت و دقت بالایی موقعیت و عمق سوراخ را کنترل خواهد کرد که برای انجام کار ابتدا قطعه مورد نظر بر روی میز صلیبی قرار می‌گیرد، سپس فرایند دریل کاری انجام می‌شود.

از دستگاه دریل حساس معمولاً جهت برخی از کارهای بسیار ظریف که نیاز به دقت بالایی دارند، از جمله ساخت برخی قطعات الکترونیکی جواهرات، ساعت سازی و غیره استفاده می‌کنند، البته دستگاه ذکر شده در محیط‌های تحقیقاتی و آموزشی نیز استفاده می‌شود، چون به راحتی قابل تنظیم و قابل حمل است و دقت خوبی دارد.

دستگاه دریل cnc

یکی دیگر از انواع دریل‌های صنعتی نوع سی‌ان‌سی آن است که به لحاظ مکانیکی به دستگاه حفاری شباهت زیادی دارد، نحوه عملکرد دستگاه مورد نظر به صورت اتوماتیک بوده و می‌توان آن را با استفاده از یک کامپیوتر مناسب کنترل کرد، یعنی کامپیوتر دستورالعمل‌های لازم را به دستگاه دریل ارسال می‌کند، سپس این کدها توسط دستگاه ابتدا خوانده شده و سپس اجرا می‌شوند. دقت دستگاه‌های دریل cnc در مقایسه با بسیاری از دستگاه‌های دستی بیشتر و بالاتر است، بنابراین بهره‌وری بیشتر و بالاتری نیز دارد، به همین دلیل برای کارهای بسیار حساس که نیاز به دقت بیشتری دارند استفاده می‌شود.

 دستگاه دریل شعاعی

یکی دیگر از انواع دریل‌های صنعتی نوع شعاعی آن می‌باشد، این نوع از دریل دارای یک بازو است که وظیفه آن نگهداری مته است. بازوی مورد نظر در یک مسیر کاملاً شعاعی و بر روی کشویی نصب شده است، به این ترتیب برای مته امکانی فراهم می‌کند تا نسبت به قطعه مورد نظر در زوایای مختلفی قرار بگیرد. از ویژگی‌های خوب دستگاه دریل شعاعی دقت بالای آن می‌باشد، به همین دلیل جهت سوراخ کاری‌های بزرگ و عمیق استفاده می‌شود، حتی در برخی از حفاری‌ها که در جاهای صعب العبور انجام می‌شود یا در زوایای خاصی باید انجام شود، کاربرد دارد.

دستگاه دریل باند

این نوع از دستگاه‌ها جهت ایجاد کردن همزمان چندین سوراخ در داخل یک قطعه کار مورد استفاده قرار می‌گیرند، در داخل آنها نیز یک سری مته نصب شده است که روی اسپیندل چرخان قرار دارد. در واقع این مته‌ها به صورت باند یا رشته‌ای قرار گرفته اند که هنگام به چرخش درآمدن اسپیندل کلیه مته‌ها نیز به طور همزمان شروع به چرخش می‌کنند، به سمت مقابل حرکت کرده و سوراخ‌های متعددی را ایجاد می‌کنند. کاربرد این نوع از دریل‌های پیشرفته برای کارها و تولیدات انبوه است، چون دستگاه می‌تواند با راندمان بالا تعداد بسیار زیادی از قطعات را به صورت کاملاً یکسان سوراخ کاری کند. عمده‌ترین کاربرد دریل‌های باند نیز در صنعت خودروسازی، صنعت هوافضا و صنایع دفاعی است که نیاز به سوراخکاری با دقت، ظرافت و حجم بالا دارند.

دستگاه دریل عمیق

دستگاه دریل عمیق از جمله پر استفاده‌ترین انواع دریل‌های صنعتی می‌باشد و برای سوراخ کردن عمیق و باریک کاربرد دارد کاری که با انواع دریل‌های معمولی به هیچ وجه قابل اجرا نیستند. دستگاه مورد نظر یک مته بسیار بلند و همچنین باریک دارد که به آن مته تفنگی می‌گویند.

از دریل عمیق برای مواردی مانند صنعت هوافضا، بخش‌های تولیدی، صنعت خودروسازی و حتی صنایع دفاعی استفاده می‌کنند.

دریل دارای چندین اسپیندل

در این نوع از دریل‌ها از چندین اسپیندل استفاده شده است که تمامی آنها بر روی یک میز کاملاً دوار قرار گرفته‌اند و در نهایت قطعه کار مورد نظر جهت سوراخ کردن بر روی آن قرار می‌گیرد. این دستگاه به دریل باند بسیار شبیه است و می‌تواند به طور همزمان چندین سوراخ را بر روی قطعه کار اجرا کند ایجاد کند. تفاوتی که دستگاه مورد نظر با نوع دستگاه دریل باند دارد، به نحوه چیدمان اسپیندل در آنها برمی‌گردد. یعنی در دریل باند معمولا چندین مته متعدد به طور همزمان و یکسان روی اسپیندل نصب شده‌اند، اما در دستگاه دارای چند اسپیندل هر کدام از مته‌ها به طور جداگانه برای یک اسپیندل نصب شده‌اند.

پرس میکرو مته

یکی از به روزترین انواع دریل‌های صنعتی پرس میکرو مته است، این دستگاه یک پرس مته بسیار کوچک و قابل حمل دارد و جهت ایجاد کردن سوراخ‌های بسیار دقیق و کوچک استفاده می‌شود. دریل مورد نظر معمولاً عمق گلو و همچنین عاج چرخشی بسیار محدودتر و کمتری نسبت به انواع دریل‌های بزرگ دارد، به بیانی باید گفت که محدوده سرعت اسپیندل‌ها در این نوع از دریل‌ها کمتر است. این دریل نام بیشتر در مدل سازی، جواهرسازی و فعالیت‌هایی که نیاز به سوراخ کاری‌های بسیار دقیق و ریز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دریل برجک

این دریل در واقع به صورت برجکی می‌باشد که تعداد زیادی مته به آن اتصال یافته است، به این ترتیب امکان حفاری کردن بدون تعویض کردن دستی مته‌ها برای کاربران فراهم کرده است. دستگاه نام برده موجب افزایش یافتن کارایی و سرعت در عملیات‌های حفاری شده و در بخش‌هایی به کار می‌رود که نیاز به تولید انبوه دارند.

 دریل گیربکسی

فرایندهایی که در آنها امکان استفاده کردن از دریل‌های معمولی وجود ندارد را می‌توان با استفاده از دریل گیربکسی به آسانی انجام داد، مانند زمانی که در حال باز کردن پیچ بزرگی هستیم و حتی طی این فرایند ممکن است دریل‌های معمولی بشکنند، اما ریل‌های گیربکسی این مشکل را حل کرده اند و برای باز کردن پیچ‌های بسیار سفت، سخت و حتی بلند و محیط‌هایی مانند محیط‌های سخت بتنی استفاده می‌شوند. قدرت و توان این گیربکس بالا است و موتور آن موجب می‌شود که مته بسیار پرقدرت و با سرعت به چرخش در بیاید. دریل نام برده دارای دو حالت متفاوت یعنی سوراخ کاری چکشی و پیچ کاری می‌باشد و در مکان‌های سخت مانند سنگ، آجر و بتن بهترین کاربرد را دارد و جایگزین خوبی برای دریل معمولی می‌باشد.

Picture3 1 - معرفی انواع دریل صنعتی + کاربرد

دریل چکشی

دریل‌های معمولی معمولاً پس از اتصال یافتن به جریان برق می‌توانند به شکل دورانی به حرکت دربیاید که در این حالت به وسیله شیارهایی که بر روی آنها قرار دارند، سطح مورد نظر سوراخ ایجاد می‌کنند. دریل‌های چکشی قابلیت مازادی نیز دارند و آن هم این است که علاوه بر چرخیدن مته می‌توانند ضربات عمودی به سطح مورد نظر وارد کنند، به این ترتیب در هنگام سوراخ کاری و وارد شدن ضربات عمودی ما شاهد توان بیشتری جهت سوراخ کاری و حفر سطح مورد نظر خواهیم داشت. این دریل نیز برای سطوحی سخت مانند بتن، سنگ، آجر و غیره مناسب است، چون یک موتور الکتریکی قوی دارد که می‌تواند مته را به خوبی بچرخاند. یک چکش کوچک نیز در داخل آن تعبیه شده است که به مته آن ضربه می‌زند و همین ضربات مواد سخت را نفوذ پذیر می‌کنند.

دریل شارژی

علاوه بر انواع دریل‌هایی که با استفاده از نیروی مستقیم برق کار می‌کنند، امروزه دریل‌های شارژی نیز تبدیل به جز جدایی ناپذیر در داخل جعبه ابزارها شده اند، که کاربر می‌تواند به آسانی از آن و بدون نیاز داشتن به جریان برق استفاده کند، چون این دریل‌ها قابلیت شارژ شدن به وسیله باتری را دارند، بنابراین در مکان‌هایی که امکان استفاده کردن از دریل‌های برقی نیست و ما به جریان برق نیز دسترسی نداریم، این دریل‌ها کارساز هستند. البته کمتر جهت سوراخ کاری برخی از اجسام سخت استفاده می‌ شوند و بیشترین کاربرد استفاده آنها برای باز یا بسته کردن انواع پیچ‌ ها می‌ باشد، این ویژگی موجب شده است تا به آنها پیچ گوشتی شارژی نیز گفته شود. دریل مورد نظر یک دسته چرخشی دارد که از آن می‌توان جهت کنترل کردن گشتاور استفاده کرد.

دریل مگنت

از دیگر انواع دریل‌ های صنعتی دریل مگنتی یا مغناطیسی می‌ باشد که جزو دریل‌های ثابت دسته‌بندی می‌شود. از این نوع دریل نمی‌ توان در حالت‌های متحرک استفاده کرد، اما به علت وزن کم قابلیت جابجایی دارد. کاربرد آن نیز جهت برش دادن اجسام و به ویژه ورقه‌های فلزی می‌ باشد. چون در قسمت انتهایی آن آهنربای قوی تعبیه شده است که می‌ تواند به سطوح فلزی نچسبد و به این ترتیب موجب افزایش یافتن دقت در برش و ثابت شدن دستگاه شود. چون ویژگی خوبی مانند قدرت ایمنی و ثبات را به طور همزمان دارد.

این دریل در واقع ابزار برقی محسوب می‌ شود که برای سوراخکاری اهن نیز به خوبی مورد استفاده قرار می‌ گیرد، چون یک صفحه مغناطیسی دارد که این صفحه به سطوح آهنی اتصال می‌یابد، بنابراین دریل در جای خودش کامل ثابت شده و از لغزش آن پیشگیری می‌ شود.

کاربرد گسترده و وسیع دریل مگنتی به شرح زیر است:

نصب کردن اتصالات فلزی

سوراخ کاری انواع فلزات سنگین

سوراخ کاری مکان‌ های سخت و غیرقابل دسترس

دریل نمونه برداری

این نوع دریل جز دریل‌ های صنعتی و بسیار قدرتمند است که برای کاشت آرماتور و بولت یا نمونه برداری در سطوح سختی مانند آسفالت، بتن و سنگ‌ها استفاده می‌ شود. چون سطوح مورد نظر بسیار سخت هستند، بنابراین وقتی از این نوع دریل استفاده می‌ کنید، اصطکاک بالایی نیز ایجاد می‌ شود که به موجب آن گرمای فراوانی نیز تولید خواهد شد. بنابراین جهت پیشگیری کردن از شکستن مته دریل بر اثر گرما و یا آسیب دیدن به موتور دریل حتماً باید از راهکارهای متفاوتی مانند استفاده از آب کمک بگیرید.

این نوع دریل که یک ابزار صنعتی خوب محسوب می‌ شود، جهت جمع آوری کردن نمونه‌ های کوچک و ریز از داخل مواد جامد کاربرد دارد. در داخل آن نیز از یک لبه برشی یا مته چرخشی استفاده می‌ شود تا بتواند هسته استوانه‌ای را از داخل ماده از بین ببرد. دریل مورد نظر حتی در کارهای دیگری قابلیت استفاده دارد که مهم‌ ترین این کارها عبارتند از:

آزمایشات مواد

کنترل کردن کیفیت

تجزیه و تحلیل خاک

نتیجه‌گیری

دریل‌های صنعتی ابزارهای کلیدی در صنایع مختلف هستند که با توان و کارایی بالا به افزایش بهره‌وری و کیفیت کار کمک می‌کنند. با توجه به تنوع انواع دریل‌های صنعتی و کاربردهای مختلف آن‌ها، انتخاب درست ابزار مناسب برای هر پروژه اهمیت زیادی دارد. به ‌ویژه، نگهداری منظم و استفاده صحیح از این ابزارها می‌تواند عمر مفید آن‌ها را افزایش دهد و عملکرد آن  را تضمین کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.