روشها و ابزارهای تحلیل آماری پایان نامه ارشد و دکتری
از مهمترین بخشهای پایان نامه هر دانشجویی، تجزیه و تحلیل دادهها است. اهمیت این قسمت زمانی بیشتر مشخص میشود کهب ه خود خود یادآوری کنیم، تجزیه و تحلیل دادهها روی نتیجه گیری پایانی نقش دارد. به همین دلیل باید با روشها و ابزارهای تحلیل آماری پایان نامه به طور کامل آشنا شد. بهتر است به منظور انجام هرچه بهتر این بخش، برای به سرانجام رساندن آن از افراد کاربلد کمک گرفت. هم اکنون متخصصان ما در موسسه پایان نامه کار درخدمت شما هستند، تا به طور کامل تمامی بخشهای پایان نامه؛ از جمله بخشهای مربوط به تجزیه و تحلیل دادهها را برای شما تالیف کنند. در این مطلب قصد داریم این روشها را به طور کامل برای شما توضیح بدهیم.
نگاهی به اهمیت تحلیل آماری در مسیر نوشتن پایان نامه
اهمیت تحلیل آماری تنها به پروژههای علمی دانشجویان محدود نمیشود. بلکه این مورد برای پاسخگویی به نیازهای شرکت ها، موسسات و… نیز کاربرد دارد. به طوری که زیان و سود شرکتهای مختلف و… به مدیران آنها کمک میکند که بهتر منابع مالی را مدیریت کنند. بدلیل اینکه شبکههای اجتماعی در دنیای امروز بسیار رایج شده اند، به همین دلیل میتوان به آسانی در شهرهای دیگر به متخصصان آماری دسترسی داشت.
تحلیل آماری پایان نامه و روشهای آن
به منظور بررسی صحت و سقم قضیه، تجزیه و تحلیل دادهها در مسیر نوشتن و انجام پایان نامه اهمیت زیادی دارد. امروزه پروژههای زیادی را ممی توان یافت که براساس اطلاعات جمع آوری شده از موضوع نوشته میشوند. درچنین پروژههای علمی، اصلیترین و مهمترین بخشهای پژوهش، تجزیه و تحلیل اطلاعات است. به طوری که میتوان با استفاده از نرمافزارهای آماری، دادههای خام را تجزیه و تحلیل کرد و سپس دراختیار خوانندگان گذاشت. مهمترین روشهای تجزیه و تحلیل آماری در پایان نامه ارشد و دکتری (payannamekar.com/phd) به شرح زیرند:
- روشهای آمار توصیفی
- روشهای آمار استنباطی
در ادامه درباره هریک از موارد فوق توضیحاتی کاملا موشکافانه خواهیم داد. با ما همراه باشید.
روشهای آمار توصیفی
این دسته از روشها خود شامل جمع آوری داده ها، پردازش اولیه داده ها، دستهبندی و خلاصه کردن و البته رسم گراف است. همچنین محاسبه شاخصهای آماری و نوشتن و کشیدن جدول هم مربوط به این بخش میباشند.
روشهای آمار استنباطی
به طور کلی میتوان ادعا کرد که استنباط آماری مبتنی بر تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده از روشهای نمونه گیری است. میتوان به کمک این روش ها، ارتباط بین تمامی متغیرهای وابسته و مستقل را بررسی کرد. همچنین با کمک این روشها و همچنین با درنظر داشتن سطح اطمینان معین، امکان تعمیم دادن نتایج بدست آمده از نمونه تصادفی به کل جامعه فراهم میشود. میتوان ادعا کرد که روشهای تحلیل و استنباط آماری خود از نظر فنی به دستههای آماری پارامتری و ناپارامتری تقسیم میشوند.
آمار پارامتری را میتوان روشهایی دانست که بکارگیری آنها درگرو بودن مشخص بودن توزیع جامعه میباشد. بنابراین چنانچه توزیع جامعه وابسته به الگوی خاصی پیش برود، امکان استفاده از این روشها وجود دارد. اما میتوان روشهای آماری ناپارامتری را روشهایی آزاد توریع تلقی کرد. به طوری که هیچگونه وابستگی به الگوی جامعه ندارد. درچنین شرایطی باید وابسته به جامعه موردنظر، روش استنباط را برگزید.
روشهای آمار استنباطی شامل چه مواردی هستند؟
به طور کلی میتوان این روشها را شامل مواردی چون لیست زیر دانست:
- آزمون فرضیههای آماری
- برازش مدل به دادهها
- برآورد فاصلهای
ممکن است با توجه به نمونه تصادفی تقریبی از میانگین داده ها، فاکتورهایی مانند انحراف استاندارد یا واریانس و سایر شاخصهای آماری را بدست بیاوریم. به بیان بهتر با انجام این کار، برآورد نقطه از شاخص را وابسته به نمونه تصادفی محاسبه کرده ایم. نیازی به توضیح نیست که درصورت تغییر کردن نمونه تصادفی، سایر برآوردها نیز تغییر میکنند. به همین دلیل درصورتی که قصد داشته باشیم با تنها یک نمونه تصادفی درباره جامعه و شاخصهایش استنباطی کنیم، میتوانیم از روشی به نام برآورد فاصلهای استفاده کنیم. در این روش به کمک یک سطح اطمینان مشخص، باید دو فاصله را برای مقدار شاخص آماری در جامعه ارائه کنیم. این فاصلهها به عنوان حد بالا و پایین مطرح هستند.
آزمونها و روشهای بکارگرفته شده در تحلیل آماری پایان نامه
مهمترین آزمونهایی که در این مسیر میتوان استفاده کرد، شامل موارد زیرند:
آزمونهای همبستگی (پیرسن، اسپیرمن و…)
آزمونهای استقلال (کی¬دو و…)
آزمونهای T
آنالیز واریانس
انواع رگرسیون
انواع سریهای زمانی
معادلات ساختاری
انواع خوشهبندی و طبقهبندی
روشهای بررسی روایی و پایایی
و…
نگاهی به طرحهای یک متغیره و چند متغیره
انواعی از طرحها وجود دارند که میتوان آنها را زیرممجوعه طرح هیا تک متغیره و یک متغیره تلقی کرد. برای نمونه اجازه بدهید در این باره مثالی مربوط به رگرسیون بزنیم. وقتی که رگرسیون چند متغیر وابسته و یک یا چند متغیر مستقل داریم، میتوان رگرسیون را چند متغیره نامید. درحالی که اگر تنها از یک متغیر وابسته برخوردار باشیم، در آن حالت رگرسیون ما در حوزه تک متغیره مطرح شده است.
تحلیل آماری پایان نامه و نرمافزارهای موردنیاز
انواعی از نرمافزارهای جامع در این مسیر یافت که میشوند که طیف وسیعی از نیازهای محققان و دانشمندان را پوشش میدهند. اما برخی هم ممکن است به منظور انجام محاسبات روی نوع خاصی از دادهها کاربرد داشته باشند. از مهمترین نرمافزارهای کاربردی در این باره میتوان به SPSS، SAS و… اشاره کرد. اما برخی نرم افزارها هم وجود دارند که در زمینه خاصی کاربرد دارند. برای نمونه میتوان به نرم افزار G Power اشاره کرد. آیا دغدغه استفاده از نرم افزارهای تخصصی مربوط به تحلیل آماری را دارید؟ دیگر جای نگرانی نیست! چرا که ما در پایان نامه کار، آماده ارائه انجام پایان نامه شما، به کمک این نرم افزارها هستیم.
ثبت دیدگاه