از دیپلم تا دکترا چند سال است؟
چکیده : دوره دکتری به دو بخش آموزشی و پژوهشی تقسیم می شود. در دانشگاه های سراسری و آزاد تعداد واحدهای دوره دکتری ۳۶ واحد است که از این تعداد ۱۵ تا ۱۸ واحد آن، واحدهای آموزشی(کلاسی) و درسی و ۱۸ تا ۲۱ واحد، پژوهشی یا همان گردآوری رساله است که…
به قلم پایگاه تخصصی آزمون دکتری phdphd.org قبل از آغاز آمادگی برای آزمون دکترا ؛ مهمترین سوالی که ذهن داوطلبان را به خود مشغول می کند، اینست که دکترا چند سال است؟ ؛ برای یافتن پاسخ این سوال و سوالاتی از قبیل:
- از دیپلم تا دکترا چند سال است؟
- دکترا چند سال است؟
- دکتری چند ترم است؟
- طول دوره دکتری دانشگاه آزاد؟
- دکترا چند سال است؟
در ادامه با ما همراه باشید…
طول دوره دکتری در ایران ۳ تا ۵ سال است ولی در کشورهای مختلف از این نظر تفاوت وجود دارد. دوره دکتری در انگلستان پژوهشمحور است و می توان آن را به شکل نیمه وقت یا تمام وقت گذراند. مدت زمان دوره دکتری تمام وقت سه تا چهار سال و دوره دکتری نیمه وقت شش تا هفت سال طول می کشد. طول دوره دکتری برای دانشجویان امریکایی در دانشگاه های آمریکا غالبا تا ۳ سال طول می کشد و برای دانشجویان بین المللی از سایر کشورها که در حال تحصیل در کشور آمریکا هستند ممکن است تا ۶ سال نیز طول بکشد. بر همین اساس طول دوره دکترا در کشورهای فرانسه و دانمارک ۳ سال است، در صورتی که این مدت زمان در کشورهای ترکیه و نروژ بیشتر از سه سال و در حدود چهار سال طول می کشد.
تعداد واحدهای دوره دکتری
دوره دکتری به دو بخش آموزشی و پژوهشی تقسیم می شود. در دانشگاه های سراسری و آزاد تعداد واحدهای دوره دکتری ۳۶ واحد است که از این تعداد ۱۵ تا ۱۸ واحد آن، واحدهای آموزشی(کلاسی) و درسی و ۱۸ تا ۲۱ واحد، پژوهشی یا همان گردآوری رساله است که در برنامه مصوب هر رشته لحاظ می شود و بر اساس آیین نامه آموزشی تهیه و تنظیم می شود. هم در دانشگاه سراسری و هم در دانشگاه آزاد مدت مجاز تحصیل در دوره دکترای تخصصی حداقل شش نیم سال تحصیلی و حداکثر هشت نیم سال تحصیلی است. از این رو در صورتی که دانشجو در مدت مقرر فارغ التحصیل نشود واحد دانشگاهی اختیار دارد به پیشنهاد استاد یا اساتید راهنما مدت مجاز تحصیل را حداکثر تا دو نیم سال تحصیلی افزایش دهد. دانشجوی دوره دکتری تخصصی موظف است در هر نیمسال تحصیلی حداقل ۶ و حداکثر ۱۰ واحد درسی از دروس مصوب سرفصل رشته (با احتساب دروس جبرانی) را انتخاب و ثبت نام کند، مگر آنکه کمتر از ۶ واحد درسی باقی مانده داشته باشد.
از دیپلم تا دکترا چند سال است؟
از زمانی که شما دیپلم میگیرید و وارد دانشگاه می شوید بصورت نرمال ۴ سال برای اخذ مدک لیسانس و اگر بلافاصله بعد از آن ارشد پذیرفته بشوید، ۲ سال هم برای مقطع ارشد زمان لازم دارید. تا اینجا بصورت نرمال از دیپلم تا کارشناسی ۴ سال و از انتهای کارشناسی تا پایان مقطع ارشد ۲ سال طول خواهد کشید. در پاسخ به سوال “دکترا چند سال است؟” باید بگیم که خود مقطع دکترا هم مانند کارشناسی ۴ سال طول می کشد پس با یک حساب سرانگشتی خواهیم فهمید که از دیپلم تا دکتری دست کم ۱۰ سال زمان می برد.
کلاسهای دکترا چند روز در هفته است؟
براساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورخه ۱۳۸۴/۰۱/۲۷ دانشکدهها موظفند برنامه ارائه دروس ۳ و ۴ واحدی را حداقل در ۲ نوبت و در دو روز هفته برای دوره دکتری تنظیم نمایند .البته بسته به برنامه ریزی دانشگاه های مختلف تعداد روزهای هفته نیز متفاوت است.
زمان آزمون دکتری ۱۴۰۴
تفاوت دکتری وزارت علوم و وزارت بهداشت
دانشجوی دکتری در طول دوران تحصیل خود در وزارت بهداشت حضور و غیاب دارد و بابت حضورش در دانشگاه و کلینیک، حقوقی نیز دریافت می کند؛ ولی در وزارت علوم دانشجو ملزم است که تمام وقت در دانشگاه باشد و حتی به عنوان دستیار یک استاد هم باشد حقوقی هر چند ناچیز را دریافت می کند. در وزارت علوم دانشجو پس از فراغت از تحصیل تعهدی به دانشگاه ندارد؛ اما در وزارت بهداشت دانشجو پس از فارغ التحصیلی موظف است به مدت دو برابر دوران تحصیل به دانشگاه تعهد خدمت دهد.
دانشجویان وزارت بهداشت دوره ای را تحت عنوان طرح اجباری در بیمارستان کار می کنند و از این بابت حقوقی هم دریافت می کنند ولی در وزارت علوم، دانشگاه ها بسته به امکانات و برنامه هایشان، دانشجویان با رشته ها و گرایش های تحصیلی شان، کارورزی های متفاوتی دارند. البته باید گفت میزان کار پژوهشی در وزارت علوم بیشتر از وزارت بهداشت است.
پذیرش در مقطع دکترا دانشگاههای سراسری به سه صورت روزانه، شبانه و یا پردیس خودگردان دانشگاهها صورت میگیرد. که دوره روزانه بدون پرداخت شهریه است و فارغالتحصیلان دوره دکتری روزانه متعهد هستند که معادل مدت زمان تحصیل در کشور خدمت کنند. پذیرش دوره روزانه از طریق آزمون صورت میگیرد، اما دانشگاهها مجاز به پذیرش دکتری استعداد درخشان و استاد محور (بدون آزمون) نیز هستند. تحصیل دانشجو در دکترای تخصصی دوره شبانه و پردیس خودگردان دانشگاهها، مستلزم پرداخت شهریه است. پذیرش دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی نیز از طریق آزمون دکتری دانشگاه آزاد که به صورت یکسان و هماهنگ با آزمون دکتری سراسری و از طریق سازمان سنجش برگزار میشود، صورت می گیرد که آن هم مستلزم پرداخت شهریه مصوب دانشگاه آزاد است.
ثبت دیدگاه