حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 26 April , 2024 ساعت ×
حذفیات کنکور 1402
22 آبان 1401 - 8:39
شناسه : 1465

حذفیات کنکور 1402 حذفیات کنکور 1402 یکی از مهم ترین سوالاتی است که بیشتر کنکوری ها می پرسند. در ادامه مفصلا راجع به این مسئله صحبت کرده ایم. لازم به ذکر است که در صورت هر گونه خبر جدید از حذفیات جدید این مقاله بروزرسانی خواهد شد. سومین کنکور مشترک جالب است بدانید که کنکور […]

ارسال توسط :
پ
پ

حذفیات کنکور 1402

حذفیات کنکور 1402 یکی از مهم ترین سوالاتی است که بیشتر کنکوری ها می پرسند. در ادامه مفصلا راجع به این مسئله صحبت کرده ایم. لازم به ذکر است که در صورت هر گونه خبر جدید از حذفیات جدید این مقاله بروزرسانی خواهد شد.

سومین کنکور مشترک

جالب است بدانید که کنکور ۱۴۰۲ سومین کنکور مشترک داوطلبان نظام قدیم و جدید و اولین کنکور دو مرحله ای برای گروه های آزمایشی تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان می باشد.

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۴۰۲ برای دروس اختصاصی دو بار در سال برگزار خواهند شد و نتایج امتحانی از لحاظ سوابق تحصیلی و دروس اختصاصی کنکور ۱۴۰۲ به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت.

قبل از بررسی حذفیات کنکور 1402 ، بیایید درباره تاثیر معدل در کنکور 1402 صحبت کنیم.

تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۲

در مورد تاثیر معدل کتبی نهایی ۶۰ درصدی در کنکور ۱۴۰۲ شایعات بسیاری وجود دارد اما خبر تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۲ توسط سخنگوی سازمان سنجش تکذیب و یا تایید نشده است به همین دلیل پیش بینی می شود تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۲ همان ۳۰ درصد مثبت باشد.

به دانش آموزان و داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ توصیه می شود به شایعات و صحبت های احتمالی توجه نداشته و تنها به هدف خود فکر کرده و جهت رسیدن به آن تلاش کنند.

با بالا رفتن میزان تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۲ و تصویب تغییرات جدید در کنکور ۱۴۰۲، اطلاع از حذفیات امتحانات نهایی و مطالعه بر اساس آن ها تاثیر مستقیم بر نتیجه کنکور داوطلبان دارد.

تغییرات کنکور ۱۴۰۲

ماده ۱- تعاریف

سابقه تحصیلی: شامل نمرات دروس عمومی و تخصصی سال آخر دوره دوم متوسطه در نظام آموزشی ۳-۳-۶ و دیپلم و پیش دانشگاهی در نظام آموزشی قبلی هر رشته تحصیلی دوره متوسطه است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه­گیری، به طور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد.

آزمون اختصاصی: آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته­های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه­ های آزمایشی است که براساس کتاب­ های درسی وزارت آموزش و پرورش، توسط سازمان برگزار می­ شود.

سنجش: فرآیند ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان برای ورود به موسسه است که از طریق  «نمره­کل سابقه تحصیلی»  و «نمره­کل آزمون اختصاصی» انجام می­شود.

پذیرش: فرآیند انتخاب متقاضیان ورود به موسسه در رشته‌های پرمتقاضی است که توسط سازمان صورت می­ گیرد.

موسسه: منظور از موسسه شامل تمامی دانشگاه­ ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی است که مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشند و دارای مجوز پذیرش دانشجو از یکی از دو وزارت مذکور هستند.

رشته­ محل: هر یک از رشته ­های تحصیلی که متقاضی براساس محل تحصیل در هر موسسه می تواند انتخاب کند و به تحصیل بپردازد.

رشته­ محل­ های پر متقاضی: رشته­ محل­هایی می­ باشند که مطابق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشمول پذیرش بر مبنای صرفا سوابق تحصیلی نمی­باشند.

شورا: منظور از شورای سنجش وپذیرش دانشجو، شورای مصرح در قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۳۰ شهریور ۹۲  و شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره­های تحصیلات تکمیلی، شورای مصرح در قانون سنجش پذیرش دانشجو در دوره­های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۲۸ فروردین ۹۵  می‌باشد.

سازمان: منظور سازمان سنجش آموزش کشور است.

 ماده ۲- نمره کل

نمره کل آزمون اختصاصی: نمره‌کل آزمون اختصاصی، میانگین وزنی نمرات ترازشده دروس تخصصی در هرگروه­ آزمایشی است. این آزمون برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن در هر سال دو بار برگزار و نتیجه آن حداکثر برای دو سال و صرفاً برای همان گروه آزمایشی متقاضی معتبر است.

نمره‌کل سابقه تحصیلی: نمره‌کل سابقه تحصیلی، میانگین وزنی نمرات تراز شده سابقه تحصیلی دروس عمومی و تخصصی است.

با مقاله حذفیات کنکور 1402 همراه باشید.

تبصره ۱ : عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در هر یک از گروه­ های آزمایشی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین و هر سه سال قابل بازنگری خواهد بود و حداقل دوسال قبل از اجرا باید اطلاع رسانی عمومی شود و زیرگروه­ها برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن، در هر گروه آزمایشی حذف می­شود.

تبصره ۲ : سازمان می ­تواند برای برخی از رشته­های خاص (مانند تربیت بدنی و رشته ­های هنری) علاوه بر آزمون اختصاصی، آزمون عملی یا تشریحی برگزار نماید.
ماده ۳- پذیرش

پذیرش در رشته محل ­هایی که پر­متقاضی نمی ­باشند، صرفاً براساس سوابق تحصیلی و مطابق مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو انجام می ­شود.

پذیرش در رشته محل­های پرمتقاضی، براساس نمره کل نهایی حاصل از ترکیب نمره‌کل آزمون اختصاصی و نمره­کل سابقه تحصیلی انجام می­شود.

سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۱ با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۴۰درصد با تأثیر مثبت و برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن، سهم نمره کل سابقه تحصیلی، با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۶۰ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی و مابقی ۴۰ درصد سهم آزمون اختصاصی خواهد بود.

ماده ۴ –  وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی کامل دانش ­آموزان اقدام نماید به گونه­ ای که برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ به بعد همه فارغ­ التحصیلان دارای سوابق تحصیلی کامل باشند.

تبصره: از سال ۱۴۰۴ به بعد هر متقاضی در هر گروه آزمایشی باید دارای سوابق تحصیلی مرتبط و کامل در گروه آزمایشی که متقاضی پذیرش در آن است، مطابق نظام آموزشی جدید آموزش و پرورش (نظام ۳-۳-۶) باشد.

ماده ۵- موسسه می ­تواند در پذیرش دانشجو در رشته محل­های پرمتقاضی حدنصاب برای نمره‌کل آزمون اختصاصی و نمره­کل سابقه تحصیلی تعیین و پس از تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو، حداقل دو سال قبل از پذیرش دانشجو اعلام عمومی نماید.

ماده ۶- با توجه به اختلاف ویژگی های آماری نمرات دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در سال های مختلف، سازمان با همکاری وزارت آموزش و پرورش نسبت به هم‌ترازی آنها اقدام می­ نماید.

ماده ۷- ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور موظف است نسبت به بررسی و ساماندهی سیاستهای حاکم بر سهمیه‌های پذیرش دانشجو در کلیه مقاطع تحصیلی ظرف مدت حداکثر شش ماه اقدام نموده و سیاست‌های پیشنهادی را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.

ماده ۸- منابع مالی لازم ناشی از اجرای این سیاستها، هرساله در بودجه سنواتی لحاظ می‌شود.

ماده ۹- این مصوبه مشتمل بر ۹ ماده و ۳ تبصره  در جلسه ۸۴۳ مورخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و تمامی قوانین متعارض با این مصوبه ملغی و از تاریخ تصویب لازم الاجرا و حاکم بر سایر قوانین و مقررات موجود کشور خواهد بود.

حذف دروس عمومی کنکور ۱۴۰۲

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه حذف دروس عمومی از کنکور ۱۴۰۲ رقم می خورد، گفت: با توجه به تغییرات پیشنهادی دروس عمومی از کنکور حذف می شود و تمرکز کنکور فقط بر روی دروس اختصاصی خواهد بود.

او با اشاره به اینکه سوالاتی با یادگیری عمیق تر طراحی شده و عمق یادگیری داوطلبان سنجنده می شود، افزود: تغییر دیگر در کنکور سراسری مربوط به ضریب کنکور است، در مدت ۲ سال ضریب کنکور ۴۰ درصد و ضریب امتحانات نهایی پایه به ۶۰ درصد می رسد.

سوزنچی ادامه داد: دروس عمومی از کنکور حذف می شود و به صورت کیفی و تشریحی خواهد بود؛ بنابراین دروس عمومی تستی نخواهد بود.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۲ سوابق تحصیلی در کنکور فقط مشمول پایه دوازدهم است و سهم ۶۰ درصدی در کنکور دارد، گفت: فقط امتحانات نهایی در پذیرش دانشگاه وزن پیدا می‌کند، در ارتباط با بحث استرس و فشار روانی اینکه کنکور در سال دوبار برگزار می‌شود و اینکه سابقه هر کنکور دوسال معتبر است، بخش قابل توجهی از استرس را کم می‌کند و بخش قابل توجهی از کسانی که دروس عمومی را کنکوری و مهارتی درس می‌دادند حذف خواهند شد.

از اینکه با مقاله حذفیات کنکور 1402 همراه بودید سپاسگزاریم.

بیشتر بخوانید :

بررسی تغییرات کنکور 1401

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.